15 Nisan 2014 Salı

LAZANYA

Malzemeler:
12 adet lazanya 
500 gr kıyma
1 büyük soğan
4 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı domates salçası
4 domates rendesi (konserve de olabilir)
tuz- karabiber
beşamel sos için;
1/2 litre süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar rendesi
                                                                                    tuz- karabiber
                                                                                                      

Fırını alt+ üst turbo 220 C dereceye ayarlayın.

Önce kıymalı sosu hazırlayın. Kıymayı biraz zeytinyağı ilave ettiğiniz tencerede rengi dönene kadar pişirin. (Pembeliği gidene kadar. Çok fazla kavurursanız kıyma sertleşir.) Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın ve soğanlar diriliğini kaybedene kadar, kıyma ile birlikte kavurun.  Daha sonra salça, tuz- karabiber ilave ederek biraz daha kavurun ve üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. (Fazla sulu diye endişe etmeyin, lazanyalar fırında pişerken suyu çekecek.) 
  
Ardından beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını eritin. Unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşince sütü azar azar ilave edin ve muhallebi kıvamında pişirin. Önce tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. 1/2 bardak kaşar rendesini de ekledikten sonra iyice karıştırın.

Fırın kabınızın en altına kıymalı sos, üstüne beşamel sos ve onun da üstüne lazanyaları dizin. Sonra tekrar kıymalı sos ardından beşamel sos ve tekrar lazanyaları dizin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste beşamel sos ve üstünü örtecek şekilde kaşar rendesini serpin ve fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder