125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
125 gr toz şeker
4 çorba kaşığı süt
2 yumurta
250 gr un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Fırını alt-üst turbo 175C ye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın.
Yumuşak yağ ve şekeri çırpın. Limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Sütü ilave edin. Un + kabartma tozunu koyun. İyice çırpın. Karışımı kek kalıbına döküp, üzerine meyveleri dizerek fırına verin.
Kayısılı için; Kayısıları ikiye bölün. Kek hamurunun üzerine kesik yerleri alta gelecek şekilde dizin.
Aydan diyor ki:
* Meyveleri önceden hazırlayın. Elmalı yapıyorsanız meyvelerin kararmaması için, kek karışımına unu ilave etmeden önceki aşamada elmaları hazırlayın.
* Keki fırından çıkardıktan sonra, üzerine bir fırça yardımıyla reçel sürerseniz meyveler daha parlak gözükür.
* Bu kek yine çok sevgili Nebahat ablamızın tarifidir. Onun güzel ellerinden defalarca yedikten sonra biz de bu kekin müdavimi olduk:)
* Bu kek yine çok sevgili Nebahat ablamızın tarifidir. Onun güzel ellerinden defalarca yedikten sonra biz de bu kekin müdavimi olduk:)
*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder