11 Nisan 2012 Çarşamba

ELMALI VEYA KAYISILI KEK

Malzemeler:

125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
125 gr toz şeker
4 çorba kaşığı süt
2 yumurta
250 gr un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu



Fırını alt-üst turbo 175C ye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın. 

Yumuşak yağ ve şekeri çırpın. Limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip çırpın.  Yumurtaları teker teker ilave edin.  Sütü ilave edin. Un + kabartma tozunu koyun. İyice çırpın. Karışımı kek kalıbına döküp, üzerine meyveleri dizerek fırına verin.

Elmalı için; 3 adet elma'nın kabuklarını soyun. 4'e bölün.1/4'ünü de alttan ayrılmamasına dikkat ederek ince şeritler halinde kesin. (4 veya 5 şerit). Kesik yerler üste gelecek şekilde hamurun üzerine dizin.

Kayısılı için; Kayısıları ikiye bölün. Kek hamurunun üzerine kesik yerleri alta gelecek şekilde dizin.



Aydan diyor ki:

* Meyveleri önceden hazırlayın. Elmalı yapıyorsanız meyvelerin kararmaması için, kek karışımına unu ilave etmeden önceki aşamada elmaları hazırlayın.
* Keki fırından çıkardıktan sonra, üzerine bir fırça yardımıyla reçel sürerseniz meyveler daha parlak gözükür. 
* Bu kek yine çok sevgili Nebahat ablamızın tarifidir. Onun güzel ellerinden defalarca yedikten sonra biz de bu kekin müdavimi olduk:)


*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder