27 Şubat 2012 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI




Malzemeler:
1 margarin (oda sıcaklığında)
1 bardak pirinç unu
1 bardak un
2 bardak toz şeker
5 yumurta (oda sıcaklığında)
50 gr. kakao
1 bardak ılık süt


Fırını alt-üst turbo 175C ye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın. 
Yumurtayı çırpın + şekerle çırpın + yağı ilave edin ve çırpın. Kakaoyu ilave edin. Tekrar çırpın. Pirinç ununu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Un+ kabartma tozu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın.

1 saat alt- üst turbo 175 C pişirin.  Fırından çıkar çıkmaz 1 bardak ılık süt gezdirin. Arzu edilirse 1-2 damla badem esansı süte katılabilir)

Sosu için:  200 gr krema   
                200 gr bitter çikolata  

Çikolatayı benmari usulu eritin. Çikolata iyice eridikten sonra krema konulur ve karıştırılır.

Kek 2 veya 3 parçaya bölünür. Aralarına ve üstüne bu kremadan sürülür. Üzerine streç 
film sarıp bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkarın, biraz ısındıktan 
sonra şeker hamuruyla kaplayabilirsiniz.  


Aydan diyor ki:

Son 15-20 dakika fırın ısısını 150C’ye düşürün. Özellikle kenar kısımlarının 
sertleşmemesi için.
* Elimde şeker hamurlu pastalar için bir sürü kek tarifi mevcut ama içlerinde 
çocuklar tarafından en sevileni bu olduğu için doğum günü pastalarımızda hep bu tarifi 
uyguladım. Tarif aile dostumuz Selin Kutucular'a ait. Selin'in dedesi ile bizim 
büyükbabamız Büyükada'dan çocukluk arkadaşı. Şimdi ise Selin'in dünya tatlısı oğlu Mekin 
ile bizim Sinan'ımız çok iyi arkadaşlar:) 

Benmari: Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı, saplı derin bir kaba koyun ve ocakta kaynamakta olan su dolu tencerenin içine oturtun. Kaynayan suyun çikolata kabının içine girmeyecek miktarda olmasına dikkat edin. Arada karıştırarak iyice eritin. (IKEA'da benmari tenceresi de satılıyor. Yarım küre şeklinde ve saplı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder