31 Mart 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler:

1 kilo taze barbunya
2 büyük soğan
1 adet sivri biber
4-5 diş sarımsak
4-5 adet domates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı şeker (arzuya bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük çay bardağı zeytinyağı







Barbunyaları ayıklayıp, yıkayın ve bir süzgece koyun. 

Tencereye zeytinyağını koyun. Yağ kızınca soğan ve sarımsakları ilave edin ve renkleri pembeleşinceye kadar kavurun. Biberi ilave edin ve biraz daha kavurun. Önce halka halka doğradığınız havucu ve daha sonra küp küp doğradığınız kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip, iyice pişirin. (Kış aylarında renk vermesi için domates salçası kullanabilirsiniz.) Barbunyaları da koyduktan sonra tuz ve şekerini ekleyin. Barbunyaların üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edin. Düdüklü tencerede 5 dakika kadar pişirin. (Düdüklü tencerelerin pişirme süreleri farklı olabileceğinden kullanma kılavuzunda yazılı pişirme sürelerini okuyun.) Biraz soğuduktan sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder