23 Ağustos 2016 Salı

PEREMEÇ

Malzemeler:

1 büyük soğan
1/2 kg kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber (arzu edilirse)
3 ekmek hamuru











Kıymalı harcı et, soğan, tuz ve biberi iyice harmanlayarak hazırlayın. Ekmek hamurunu cevizden biraz büyük toplara ayırın. Hamurları bir oklava yardımıyla, kenarları daha ince ve çapı 10-12 cm  olmak kaydıyla açın. (Açarken biraz un serpmeyi unutmayın.) İçine bir çorba kaşığı et karışımından koyun. Saatin ters yönünde hem çevirip hem de pili yaparak ilerleyin. Hamurun tamamını aynı şekilde hazırlayın ve un serpilmiş bir tepsiye dizin.  Daha sonra kızartma kabınıza bol yağ koyun ve iyice kızdırın. Peremeçlerin önce kıymalı tarafını, daha sonra arka tarafını hafif pembe olana kadar pişirin. Bir tencerenin dibine kağıt havlu koyun ve kızaran peremeçleri içine yerleştirin. (Tencerenin ağzını kapatmayın.)

Aydan diyor ki:

Bu tarif babaannemizin çocukluk arkadaşı çok sevdiğimiz Yıldız (Uysallı) teyzemizin tarifidir. Kendisi Bursa'da oturur. Yaz aylarında babaannemizi ziyarete Büyükada'ya gelir ve her gelişinde de o güzel elleriyle hazırlayıp, özenle kızarttığı peremeçleri afiyetle yeriz. 




                  

           

1 yorum:

  1. Çok güzel çocukken çok yedim. Fırına koysak nasıl olur?

    YanıtlaSil