7 Ekim 2016 Cuma

MUHALLEBİ

Malzemeler:

1 litre süt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 bardak su
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çimdik tuz

(çorba kaşığı ölçüsü: kaşığı tepeleme doldurun, elinizle hafifçe kaşığa vurun ve kaşıkta kalanı kullanın.)










Süt ve toz şekeri karıştırıp, ocakta kaynatın. Diğer tarafta, bir bardak suya pirinç ununu ve buğday nişastasını ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı kaynayan süte yavaş yavaş dökün. Tuzu ilave edin. Ocağın ısısı orta ayarda olmalı (yani ne fokur fokur kaynamalı ne de üzerindeki kaynama kabarcıkları yok olmalı) Sürekli karıştırarak, karıştırmayı hiç bırakmadan ve özellikle de karıştırdığınız kaşıkla, dibini tutmaması için sürekli dibini kazıyarak 15- 20 dakika pişirin. Son iki dakikada karıştırmayı bırakın ve dibinin tutmasına izin verin. Bu muhallebinize güzel bir lezzet verecektir. Ocağın altını kapatır kapatmaz muhallebiyi kaplara dökün. Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyin. 



Aydan diyor ki:

Çocukken evde muhallebimiz hiç eksik olmazdı. Hepimiz adeta birer muhallebi canavarıydık. Biz üç kardeş annemin başında bekler, tencerenin tutan dibini sıyırmak için birbirimizle yarışırdık. Eğer bizim gibi tencerenin başında bekleyen birileri yoksa, dibinden birer kaşık muhallebilerin üzerine de koyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder