9 Mart 2017 Perşembe

BEĞENDİLİ TAS KEBAP

Malzemeler:
1 kg tas kebaplık et(dana sokum)
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak
1 domates
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 bardak sıcak su

Beğendi için:
1 kg közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 çorba kaşığı un
1/2 litre süt
1 çay bardağı kaşar rendesi


Eti süzgece koyun ve süzdürün. Zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırın ve süzülen eti içine atın. Et suyu çekilene kadar pişirin. Sirkeyi ilave edin. 1-2 dakika daha pişirerek, sirkenin uçmasını sağlayın. Üzerine küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsakları ekleyerek, soğan pembeleşene kadar kavurun. 1 domates ilave edin, biraz daha kavurun. Üzerine  sıcak suyu ekleyin ve pişirin. (Her düdüklü tencerenin pişirme süresi aynı değildir. Ben 15 dakika pişiriyorum.) 

Beğendi:  Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın. (Közlenmiş patlıcanı konserve olarak da alabilirsiniz. Süzgece koyun, üzerinden su geçirip, süzün.)
Bu arada bir tavada tereyeğını eritip, unu ilave edin. Un pembeleşince sütü yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekleyin. Un sütü iyice çekip, koyu bir muhallebi kıvamına gelince patlıcanların suyunu sıkarak ilave edin. 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Rendelenmiş kaşarı ekleyin. Piştikten 1-2 dakika sonra tuz ve karabiberini ilave edin.

Servis yaparken; beğendiyi tabağa koyun ve ortasını havuz gibi açın. Tas kebabını koyun ve maydanoz ile süsleyin. 


Nihan diyor ki: 

Eti soğansız olarak sirkeden sonra az su ile pişirirseniz kavurma gibi olur.



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder