9 Mart 2017 Perşembe

PATLICANLI BÖREK




Malzemeler:
hamuru için:
600 gr un
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 paket tereyağ (eritilmiş)
patlıcanlı iç;
1 kilo patlıcan
2 büyük soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
kırmızı pul biber (arzuya göre) 
1 su bardağı kaşar peyniri-rende                                                       




Hamuru için; tüm malzemeleri  bir kaba koyun ve iyice yoğurun. 1/2 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamurunuzu bir oklava yardımı ile diktörtgen şeklinde (hamurun altına ve üzerine yapışmaması için hafif un serpin) açın. Soğuttuğunuz içi, hamurun tam ortasına döşeyin, yanlarda kalan kısımları da patlıcanlı için üstüne kapatın.  Hamurunuzu yağladığınız veya yağlı kağıt döşediğiniz fırın tepsisine alın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece turbo fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Patlıcanlı iç: Patlıcanları minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda biraz bekletin. Bu arada soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Soğan pembeleşince suyunu iyice sıktığınız patlıcanları ilave edin. Patlıcanlar pişine kadar ara ara karıştırın. Patlıcanlar piştikten sonra tuz, karabiber ve rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin. İyice soğuduktan sonra hamurun içine yerleştirin.

Nihan diyor ki: Arzu ederseniz poğaça şeklinde küçük porsiyonlar halinde de hazırlayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder