13 Ocak 2025 Pazartesi

KEŞKÜL


  Malzemeler:

1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker (Arzuya göre arttırabilirsiniz)
1 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket toz vanilya

Süslemek için: File badem





Sütü bir tencereye koyun, şekeri ve yumurta sarısını ilave edip çırpma teli ile çırpın. Daha sonra sırasıyla buğday nişastasını ve toz bademi ilave edip tekrar iyice çırpın. Çırpma işlemi bitince tencerenizi ocağın üzerine alın ve kaynama noktasına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Süt kaynadıktan sonra bir 10 dakika daha pişirin. Muhallebi gibi yoğun bir kıvamda olmayacaktır, daha sulu, süt kıvamına yakın bir görüntüsü olacaktır. Ocaktan alın ve vanilyasını ilave edip karıştırın. Bir kepçe yardımıyla kaselere paylaştırın (Sulu gibi gelebilir ama soğuduğunda tam kıvamında olacaktır ve kaseyi salladığınızda titrek bir görüntü vermelidir). Oda sıcaklığında soğumaya bırakın, soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve servisten önce file bademle süsleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder