6 Mayıs 2012 Pazar

LİMONLU KEK



Malzemeler:

1 su bardağı toz şeker (silme)
3 yumurta
3/4 su bardağı süt
1 küçük çay bardağı fındık yağı
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu


Limonlu glazür için;
100 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon rendesi (arzuya bağlı)
1 yemek kaşığı soğuk su


Fırını alt-üst turbo 175C ye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın. 

Yumurta ve şekeri çırpın, Yağı ilave edin. Limon suyu, limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip çırpın.  Unun yarısı ile kabartma tozunu koyun. Sütün yarısını ilave edin ve iyice çırpın. Kalan unu ve sütü de ilave ederek iyice çırpın. (Hafif sıvı bir karışım elde edeceksiniz.) Karışımı kek kalıbına döküp fırına verin. 35-40 dakika kadar pişirin.

Limonlu glazür için; 
Tüm malzemeleri el mikseri ile çırpın. (Şekerin iyice erdiğinden emin olun.) Koyu kıvamlı bir sos olacak. Keki fırından çıkardıktan sonra biraz ılınması için üzerini temiz bir bez ile örterek bekletin. Daha sonra limonlu glazürü ılınmış kekin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Glazür kekin üstünde donuncaya kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder