10 Eylül 2012 Pazartesi

AYVA TATLISI

 Gıda Boyasız/ Şarapsız- Doğal rengiyle




Malzemeler:

6 adet ayva
2-3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı kırmızı şarap
26 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske kırmızı gıda boyası (arzu edilirse)






Ayvaların kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün ve ortasını çıkarın. Ayıklama esnasında ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin.

Ayvaları bir tencereye yanyana sıralayın. Üzerine 2 bardak su  koyarak haşlayın.(Ayvaları buharda da pişirebilirsiniz.) İyice pişsin. Suyunu bir kaba süzün. Tencerede kalan ayvaların her birinin ortasına 2 kaşık şeker koyun. Kalan 2 kaşık şekeri de tencere payı olarak tencereye koyun.1 bardağın içinde kırmızı boya ile 1/2 bardak ayva suyunu karıştırın. Şarap ve renkli suyu ayvaların üzerine dökün. Önce harlı, sonra kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin.( Eğer fazla sulu kalırsa, tencerenin ağzı açık olarak, harlı ateşte suyunu çektirin.) Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve kaymakla ikram edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder