10 Eylül 2012 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN- KABAK- BİBER KIZARTMA



Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet kabak
4 adet kırmızı biber
6 adet çarliston biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Sosu için:
5 adet  domates 
2-3 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Sebzeleri ayıklayın ve yıkayın. Halka halka doğrayın. Bir kap içinde minik doğranmış sarımsaklar ve zeytinyağı ile iyice karıştırın (Tüm sebzelerin iyice yağlanmış olmasına özen gösterin). Tepsiye dizin, üzerine hafif tuz serpin ve önceden  200C ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Domates sosu:

Domatesleri yıkayın ve gelişigüzel küçük parçalara ayırın. Minik minik doğradığınız sarımsak, tuz ve yağla karıştırın ve fırın kağıdı yaydığınız tepsiye dökün. Önceden 200C ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. (Fırını TURBO'ya ayarlarsanız patlıcan tepsisiyle aynı anda pişirebilirsiniz.) Fırından çıkardıktan sonra el blenderi ile çekin.

Fırından çıkan sebzeleri servis tabağına yerleştirin ve domates sosunu üzerine dökün.


Nihan diyor ki: 

Biz uzun zamandır, yağda kızartmak yerine bu tarifi kullanıyoruz. Hem pratik, hem daha sağlıklı, hem de aynı lezzette..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder