10 Eylül 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ÇALI FASULYESİ


Malzemeler:
1 kg çalı fasulyesi
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı toz şeker (arzuya bağlı)
1 küçük çay bardağı zeytinyağı


Fasulyeyi yıkayın ve ayıklayın (Önce fasulyenin baş kısımlarını ve iki kenarındaki kılçıklı kısımları alın ve daha sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Eğer fasulyenin boyları da uzunsa ki genelde öyle olur fasulyeleri bir de ortadan ikiye bölün).

Soğanlı harç: Soğanı minik küpler şeklinde doğrayın veya rondoda da çekebilirsiniz (Fazla çekmeyin ki sulanmasın). diş sarımsağı da minik minik doğrayın. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesi de minik küpler halinde doğrayın. Tuzu ve şekeri de ilave edip karıştırın.

Düdüklü tencerenin dibine soğanlı harcın 1/3 ünü ve fasulyenin de 1/3 ünü koyarak karıştırın. Üzerine kalan harcın yarısını ve onun üzerine kalan fasulyenin tamamını koyun. Tekrar kalan harcın tamamını en üste koyun. Zeytinyağını da ilave edin. Daha sonra süslemede kullanmak üzere bir tane de bütün domatesi fasulyenin üzerine koyup, tencerenin ağzını kapatın (Eğer normal tencere de pişirmek isterseniz üzerine sıcak su ilave etmeniz gerekir. Aksi halde su koymanıza gerek yok). Düdüklü tencerelerde pişirme süreleri değişse de, düdük çıktıktan sonra ortalama 5 dakika pişirin. (Düdüklü tencerelerde düdüğün üzerinde genellikle iki çizgi bulunur. Düdük çıkmaya başlayınca çıkan ilk çizgi sebzeler için, ikinci çizgi ise etler içindir. Tencerenin kullanım talimatındaki sürelere gözatın.) Fasulyeyi tencerede soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Bütün olarak pişirdiğiniz domatesi de fasulyenin ortasına yerleştirin. 

Aydan diyor ki: 

Çalı fazulyesini, davet günü sabahı pişiriyoruz ve hiç buzdolabına koymadan servis yapıyoruz. 
Tabii bir de Bike'nin geleceği günlerde ki bu genelde Pazar'ları oluyor, çok sevdiği köftenin yanına mutlaka pişirilir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder