19 Haziran 2012 Salı

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ


Malzemeler:
1 litre günlük süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 paket tart jöle
4-5 adet olgun şeftali





Süt, şeker ve unu çelik bir tencereye koyun ve çırpıcı ile iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Harlı ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar karıştırarak pişirin. Dibinin tutmamasına özen gösterin. (Dibi tutarsa ocağın altını kısın ve tencerenin dibini kaşıkla kazıdıktan sonra ocağın altını tekrar açın) Muhallebi piştikten sonra 1 paket vanilya karıştırın. Soğuyunca 1 paket krem toz şanti ilave edin ve el mikseri ile iyice çırpın. Koyu olursa akışkan bir kıvama gelene kadar süt ilave edin. Muhallebileri küçük kaselere dökün ve soğumasını bekleyin. Bu arada şeftalileri küçük küçük doğrayın ve muhallebilerin üzerine koyun. Tart jöleyi ambalajın üzerindeki tarife göre pişirin, meyvelerin sulanmasını ve kararmasını engellemek için üzerlerine çok az miktarda koyun.

Aydan diyor ki: 

* Bu tarifi ilk defa sevgili arkadaşım Selcen'in zarif ellerinden tattım ve o günden beri  her şeftali mevsiminde mutlaka bir kaç kez yaparım. Ailemizin favori tatlılarından biridir, özellikle de Nihan'ın:) 

* Muhallebiyi küçük kaseler yerine büyük bir servis tabağına da koyabilirsiniz ve kış aylarında muzlu da yapabilirsiniz. 

* Bu muhallebiyi tartlarınızda da kullanabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder