1 Ocak 2021 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ HİNDİ (TAVUK) BUT


 Malzemeler:

kg kemiksiz hindi veya tavuk but 
1 iri soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
8-10 adet tane karabiber
2-3 defne yaprağı (arzuya bağlı)
6 iri kabukları soyulmuş küp doğranmış domates 
2 bardak arpa şehriye
3 bardak hindi veya tavuk suyu
100 gr tereyağ
 tuz, karabiber









Tavaya az zeyinyağı koyun ve iyice kızdırın. Kızgın tavada etin iki tarafını mühürleyin (bir iki dakika kızartın). Kızarttığınız etleri düdüklü tencereye alın, üzerine soyup dörde böldüğünüz soğanı, sarımsakları, ikiye üçe böldüğünüz havucu, defne yapraklarını ve tane karabiberi koyun. Üzerine bol kaynar su ilave edin (Etlerin üzerine çıksın) ve pişirin. Pişen etleri tencereden aldıktan sonra kalan suyu süzün.  Bu suyu arpa şehriyeyi pişirirken kullanacağız. Bu arada domatesleri tereyağ ve tuz ile pişirin. Diğer taraftan başka bir tencereye koyduğunuz tereyağ ve az zeytinyağı ile arpa şehriyeleri kavurun. Üzerine bir bardak et suyu ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Arpa şehriye fırında da pişeceği için biraz  diri olması lazım. Daha sonra ısıya dayanıklı bir kabın en altına biraz domates yayın. Etleri kabın ortasına koyun ve etrafına da arpa şehriyeleri ilave edin.  Üzerine kalan domatesi hem tavuğun hem de şehriyelerin üzerine gelecek şekilde koyun ve iki bardak et suyunu da ilave edin. 200 derece turbo fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Arada kontrol edin, şehriyeler diri ise biraz daha su ilave edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder