Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
200 gr kestane
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 su bardağı su
tuz, karabiber
Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun. Tereyağı eriyince soğanları ve dolmalık fıstığını içine atın ve kavurun. Fıstıklar renk almaya başlayınca yıkamış ve süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin. Üzerine tuzu, karabiberi ve yenibaharı ilave edip pirinci kavurun. Pirincin ortası göz göz olmaya başlayınca, sıcak suyun içinde beklettiğiniz kuş üzümlerini ve ardından 3 bardak sıcak suyu ve kestaneleri ilave edin. İyice karıştırın. Önce harlı ateşte, biraz suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişirin. Piştiği zaman üzerini temiz bir bez ile kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Sonra pilavı karıştırıp bir 5 dakika daha dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder