15 Ocak 2021 Cuma

FIRINDA GALETA UNLU TAVUK BUT

 


Malzemeler:

1 paket kemiksiz tavuk but (6 adet)
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
zeytinyağ
tuz, karabiber








Fırınınızı 200 derece alt-üst fan ayarlayın. Yıkadığınız tavuk butlarını iyice süzün ve şeritler halinde (parmak şeklinde) kesin. Üzerine tuz karabiber serpip, iyice karıştırın. Yumurtayı çukur bir tabakta çırpın ve tavukları ilave edin. İyice karıştırın. Bu arada bir başka tabağa galeta unu koyun.  Yumurtaya bulanan tavuk parçalarını galeta unu içinde iyice çevirin (her tarafının galeta unu ile kaplandığından emin olun) Önceden fırın kağıdı ile kapladığınız fırın tepsisine yanyana dizin. Hepsinin üzerine gelecek şekilde zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Patatesleri tavuğu hazırlamaya başlamadan önce soyup, halka halka kesin (halkalar çok kalın olmasın, zor pişer) Fırın kağıdı ile kapladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine tuz. karabiber ve bütün patatesleri yağlayacak kadar zeytinyağı koyun. İyice karıştırın ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin. Tavuklardan daha geç pişeceği için 20 dakika kadar önce fırına koyun. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 


Aydan diyor ki: 

Bu Sinan'ın çok sevdiği bir tarif. Sinan seneye artık üniversiteli olacak ve yalnız yaşamaya başlayacak. Belki yapmak ister düşüncesiyle, bu basit tarife de yer vermek istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder