25 Şubat 2013 Pazartesi

BABAMIZIN OMLETİ BİR HARİKA!


Malzemeler:

6 yumurta (kişi adedinden bir fazla)
2 orta boy domates
2 tatlı sivri biber
1.5 çorba kaşığı tereyağı
                                                            






Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Domates ve biber karışımını teflon tavaya alın. Yarım çorba kaşığı tereyağı ilave edin. Domatesler pişinceye kadar, yaklaşık 10 dakika kadar orta ateşte pişirin.

Bu arada yumurtaları bir kaseye kırın ve tel çırpıcı ile iyice çırpın. (Yumurtalar hafif köpürmeli). Büyükçe bir teflon tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Tavanın tabanının her yerinin iyice yağlanmış olduğundan emin olun. Gerekirse tavayı biraz sallayın. Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün ve orta harlı ateşte pişirin. (Yumurta ortada birikirse, tavayı biraz sağa sola sallayarak, yumurtanın eşit dağılmasını sağlayın.) 

Omlettin içi biraz sulu kalmalı. Yandaki fotoğrafta görünen kıvama gelince domatesli harcı omletin yarısına koyup, diğer yarısını üzerine kapatın. 










Aydan diyor ki:

- Her Pazar sabahı çocuklar mutlaka bu omleti beklerler. Biz hanımların yaptığı omlet ise pek rağbet görmez. Bu yüzden, omlet yapma işi, her Pazar sabahı babamıza aittir. Tüm malzemeler tezgah üzerinde hazır edilir. Domates ve biberler doğranır. O ünlü bir şef edasıyla mutfağa girer ve bu lezzetli mi lezzetli omleti bir sanat eseri yapar gibi hazırlar. 

-Babamız bu omleti yaparken hiç tuz veya baharat kullanmıyor. Arzu ederseniz, hem domatese, hem de yumurtaya bir miktar tuz ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder