15 Şubat 2013 Cuma

SEBZELİ PATATES PÜRESİ


Malzemeler:

Püre için:
5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 bardak sıcak süt

2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3-4 sap taze soğan




"Patates Püresi" tarifimizdeki gibi püreyi hazırlayın. 

Bir tencereye küp şeklinde doğranmış havucu ve bezelyeleri koyup, üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edin. 1 silme çay kaşığı kadar tuz ekleyip haşlayın. Haşlanan sebzeleri süzgece alın. Bu arada maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince doğrayın. Süzülen sebzeleri ve doğradığınız yeşilliği, patates püresine ilave edip, iyice karıştırın. Küçük bir kase yardımıyla şekil verip, et, tavuk ve köftelerle birlikte servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder