15 Şubat 2013 Cuma

PATATES PÜRESİ


Malzemeler:

5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak süt
50 gr kaşar rendesi (arzuya göre)
tuz








Patatesleri soyup, küp küp doğrayın ve düdüklü tencereye koyun. Üstlerine çıkacak kadar su ve biraz tuz ilave edin. 15 dakika kadar pişirin. Pişmiş patatesleri süzgece alıp, iyice süzülmesi için 5 dakika kadar bırakın. Patatesleri soğumadan (eger soğursa daha zor ezilir) bir kaba alın. Tereyağı, süt ve biraz tuz ilave ederek, püre ezeceği veya el mikseri yardımıyla, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ezin. Arzu ederseniz bu aşamada kaşar peynir rendesini ilave edin ve tekrar karıştırıp servis yapabilirsiniz. 

Aydan diyor ki: 

Kremalı Patates Püresi tarifi Domates Soslu Köfte tarifi ile birliktedir. İçine krema girdiği için biraz daha lezzetli ama daha kalorili oluyor. Tercih sizin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder