25 Şubat 2013 Pazartesi

PAÇA ÇORBASI

Malzemeler:
10 adet paça
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
1 kepçe paça suyu
Sosu için:
1 fincan üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber




Paça alırken;  Kasabınızdan paçayı iyice temizlemesini ve tütsülemesini isteyin.

Paçaları iyice yıkayın ve düdüklü tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin. 1 büyük soğanı (üstten hafifçe dörde bölün) ile 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve kapağını tam kapatmadan kaynatın. Üzerindeki köpükleri temizledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin. (paçaların iyice piştiğini anlamak için, etlerin kemikten ayrılmaya başlamış olmasına dikkat edin) Paçaları pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

Soğumuş olan paçaları küp küp doğrayın ve tencereye koyun. Paçanın suyunu süzün ve onu da tencereye ekleyin. Orta harlı ateşte kaynamaya bırakın. Bu arada yumurta sarısı, limon suyu, un ve bir kepçe paça suyunu çırpın. 1-2 kaşık daha kaynayan paça suyundan ilave edin. Hazırladığınız bu terbiyeyi yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbanın içine ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. 

Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı kadar tereyağını kızdırıp ocağın altını kapatın ve 1 çay kaşığı kadar kırmızı pul biberi ilave edin.  Servis sırasında, hazırladığınız bu pul biberli tereyağından bir tatlı kaşığı kadar çorbanın üzerine ekleyin.


Sirke sevmeyenler olabilir düşüncesiyle; 

1 fincan üzüm sirkesi ile 3 diş sarımsağı (havanda biraz tuz ile dövülmüş) karıştırıp bir sosluk yardımıyla çorbanın yanında vermeyi tercih edelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder