15 Şubat 2013 Cuma

İNCİK


Malzemeler:


8 adet kemikli incik
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 su bardağı sıcak su
2 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber (arzuya bağlı)





İncikleri yıkayın ve iyice kurutun. Etlerin her yerine gelecek şekilde zeytinyağ sürün ve elinizle tuzlayın. İncikleri bir teflon tavada üstleri kızarana kadar kavurun. Daha sonra düdüklü tencereye aldığınız inciklerin üzerine, rendelediğiniz havuç ve soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Sarımsağı, sıcak suyu ve karabiberi ilave edin ve 30 dakika pişirin. İnciklerin kemikli kısımlarını alüminyum folyo ile sarın ve patates püresi ile servis yapın.

Aydan diyor ki:

- Bu tarifi ilk defa, sevgili aile dostumuz Selin Kutucular'ın, sevgili dedesi ve bizimde çok sevdiğimiz Sabahattin Bilgütay anısına hazırladığı, "Büyükada Yemekleri" adlı güzel kitabından denemiştim. Gerçekten çok yumuşak olan ve ağızda dağılan bu eti hepimiz çok sevdik. Özellikle de özel günlerimizde sıkça yapıyoruz. 

- Patates püresi ile güzel bir uyum sağlıyor. Bazen sebzeli patates püresi ile de servis yapıyorum. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder