27 Şubat 2016 Cumartesi

CIZBIZ KÖFTE

Malzemeler:
2 kg yağsız kıyma(dana sokum)
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı galeta unu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı köfte baharı
1/2 tatlı kaşığı zencefil
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı sirke


Soğanı dörde bölün ve sarımsaklarla birlikte mutfak robotuna koyun. Püre haline gelene kadar karıştırın. Robotun içine 2 yumurta kırın (Her bir kiloya bir yumurta). Zeytinyağını ekleyip karıştırın. İçine ayıklanmış (saplarını koymayın) maydanozları ilave edin ve iyice çekin. Galeta ununu da ekleyip karıştırdıktan sonra sırasıyla baharatları ilave edin. Her baharattan sonra robotunuzu biraz çalıştırın. 

Bir yoğurma kabına eti koyun. Üzerine sirkeyi ve köfte harcını ilave edin. Elinizle iyice yoğurun. (Eldiven giymeyi unutmayın) Üzerine streç film koyup, yarım saat dolapta bekletin. Tekrar yoğurun. Az az alıp döve döve yoğurun. İyice yoğurduğunuz etten ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirerek tepsiye dizin. (Yapışmaması için aralarına streç film koyun.) Buzluğa koyup, dondurun. Köfteleri ertesi gün buzdolabı poşetine alabilirsiniz. Köfteleri pişirirken; az zeytinyağ koyun ve kapaklı bir tavaya dizin. Ara ara çevirerek çok kısık ateşte çözülmesini sağlayın. Köfteler çözüldükten sonra kapağını açıp, iki tarafını da kızartın.

Aydan diyor ki: Galeta unu yerine kalan ekmekleri kullanabilirsiniz. Bayatlayan ekmeklerinizi fırında 200 derecede kızartın ve robotta çekip un haline getirin. Köftelerinize çok güzel bir tat verecektir. 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder