7 Şubat 2016 Pazar

KIŞLIK DOMATES



Domateslerin kabuklarını soyun (rahat soyulması için 2-3 dakika kadar kaynar suyun içine atabilirsiniz) ve küp küp doğrayın. Büyük bir tencereye koyun. Az tuz ekleyin. (Ne tuzlu, ne de tuzsuz olmalı) Kaynamaya başlayıncaya kadar tencerenin kapağı kapalı, sonrasında açık olmalıdır. Uzun bir süre arada dibi tutmasın diye karıştırarak, duru suyu gidene kadar kaynatın. (Eğer duru su kalırsa küflenme yapar). Ocağın altını kapatmadan kavanozları doldurun. Kapağı kapatmadan önce kavanozun kenarını iyice silin. Kuru olmalı. Kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Yoğurt mayalar gibi, kavanozların üzerini sıkıca kalın havlularla kapatın. 2 gün hiç ellemeden bekletin. Gelelim işin en güzel tarafına; Kavanozları kilerinizdeki raflara dizin, şöyle uzaktan bir seyredin ve hepsini afiyetle yiyebilmek için dua edin..


Aydan diyor ki:

* Her sene aynı kavanozları kullanabilirsiniz ama kapakları mutlaka değiştirmelisiniz. Aksi takdirde, kullanılmış kapaklar iyi kapanmadığı için konserveleriniz tutmayabilir. Konserve zamanı hemen hemen bütün marketler ve pazarlarda kavanoz kapakları satılıyor. 

* Domatesler pişerken içine ince doğranmış biber ilave ederek menemenlik de hazırlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder