6 Şubat 2016 Cumartesi

DOMATES SOSLU KÖFTE

Malzemeler:
1/2 kilo kıyma
1 orta boy ince rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı galeta unu
5 orta boy domates
2 diş ince kıyılmış sarımsak
7-8 sap maydanoz
tuz
püre için:
8 orta boy patates
1 çorba kaşığı hardal
1/3 su bardağı süt
1 kutu krema
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber



Köfte; İnce rendelenmiş soğanı, kıymayı, galeta ununu, 2 kaşık zeytinyağını, suyu ve tuzu ekleyerek yoğurun ve küçük toplar yapın. Domatesi rendeleyin (eğer kış aylarındaysanız, domates kullanmamanızı öneririm.  Yazın hazırladığınız kışlık domatesten 6 çorba kaşığı koyun veya marketten aldığınız domates püresini kullanın. Onların da cam kavanozda olanlarını tercih edin) ve sarımsakları ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Köfteleri ilave edin ve 1/2 saat arada karıştırarak (köfteleri ezmemeye dikkat edin) pişirin. İnce doğradığınız maydanozu serpin ve tencerenin ağzını kapatın. 

Kremalı Patates Püresi; Patatesleri soyun ve küp halinde doğrayın. Az tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve hemen püre haline gelene kadar ezin. Püreyi tencereye alın ve içine tereyağı, krema, süt ve hardalı ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. 3 dakika kadar pişirin. 

Önce patates püresini ve üzerine köfteleri koyarak servis yapın. 
  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder