7 Şubat 2016 Pazar

PANCAKE

Malzemeler:

2 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı fındık yağı(veya ayçiçek)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya






Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sütü ve yağı ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar karıştırın. Küçük boy teflon bir tavayı bir fırça yardımıyla az miktarda yağlayın. Küçük bir kepçe ile bir miktar hamur alın ve tavaya dökün. Orta ateşte pişirin. Kızarınca tersini pişirin. Aynı işlemi tüm hamur için uygulayın. Yanında mutlaka akçaağaç şurubu, reçel veya fındık ezmesi ile servis yapın. Berry cinsi meyveler de güzel bir lezzet katıyor.   

Aydan diyor ki:

Pancake'in rengi hızla kararıyorsa, ocağın ısısı fazla demektir. Ocağı biraz daha kısın ve tavanızı ateşten alıp biraz soğuttuktan sonra devam edin. Belli aralıklarla tavanızı soğutabilirsiniz. Bu tarifi ilk olarak Gamze Bursa'nın 425 gr kitabından denemiştim. Çocuklar sevince hep bu tarifi uyguladım.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder