Malzemeler:
1 kg bezelye
1 orta boy soğan
3-4 dal taze soğan
1 orta boy domates (isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)
1 bardak sıcak su
tuz, karabiber
Bezelyeleri ayıklayıp, yıkayın. Soğanı küp küp doğrayın. Taze soğanları ayıklayıp, yıkayın ve 1 cm uzunluğunda kesin. Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Tuz, karabiber ve şekeri ilave edip, iyice karıştırın ve düdüklü tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve suyu ilave edip 2 dakika pişirin. Tencerede soğutup, servis tabağına alın ve üzerini bol dereotu ile süsleyin.
Nihan diyor ki:
Bike'nin çok sevdiği ve bebekliğinde ''Bilibili'' dediği Bezelye yemeğini, küp küp doğranmış 1 orta boy patates ilavesi ile pişirirdim. En sevdiği yemeklerden biriydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder