17 Mayıs 2021 Pazartesi

SİRKELİ PANCAR

 




Malzemeler:

4 adet pancar
2 diş sarımsak (miktarı arzuya bağlı olarak değişebilir)
2 çorba kaşığı şeker (isteğe bağlı)
1/2 kahve fincanı üzüm sirkesi
tuz









Pancarları soyup, yıkayın ve düdüklü tencereye bütün olarak koyun. Üstüne çıkacak kadar oda sıcaklığında su ve tuz ilavesiyle 15-20 dakika haşlayın. Suyunu süzün (bu suyu kullanmayacağız). Pancarlar soğuduktan sonra küp küp doğrayın ve çukur kapaklı bir kaba koyun. Üzerine 1 litre içme suyu ekleyin. Tuz, sirke ve sarımsağı ilave edin. Buzdolabında soğutun ve soğuk servis yapın (servis yapmadan önce en az bir gün buzdolabında bekletin) 

Aydan diyor ki:

Ada evimizin vazgeçilmeziydi. Yaz boyunca mutlaka buzdolabımızda bulunurdu. Sıcak yaz günlerinde çoğunlukla öğle yemeklerinde komposto gibi tüketilirdi. Ben sirke sevmediğim için yemezdim ama bugün bu tarifi yazarken ada evimizin huzurunu ve annemizin o her daim gülen yüzünü ve neşeli kahkahalarını hatırlattı bana. Onu çok özlüyoruz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder