20 Mayıs 2021 Perşembe

PEYNİR SOSLU BONFİLE


 

Malzemeler:

4 parça bonfile

Sosu için:
1/2 paket krema
6 dilim cheddar peynir
tuz, karabiber, kekik












Döküm ya da teflon tavayı iyice kızdırın. Etleri tavaya koyun. Her iki tarafını harlı ateşte 4 er dakika mühürleyin. Bir küp tereyağ ilave edip, orta ısıda her iki tarafını birer dakika daha çevirin. Tuz, karabiberi ekleyip, altını kapatın. Üzerine bir kapak örtüp dinlenmeye bırakın.

Sosu: Kremayı derince bir sosluğa koyun, peynirleri ilave edin ve orta ateşte eriyine kadar karıştıra karıştıra pişirin. Sos kıvama gelince (boza kıvamı) altını kapatın. Sos koyu olursa krema veya süt ilave edebilirsiniz.  Arzuya göre sosa bir çay kaşığı köri konabilir.

Etleri tabağa alın, üzerine kekik serpin ve peynir sosu ilavesiyle servis yapın. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder