8 Haziran 2021 Salı

GÜVEÇTE TÜRLÜ


 Malzemeler:
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet iri patates
8-10 adet fasulye
5-6 diş sarımsak
2 adet kapya biber
2 adet köy biberi
10 adet arpacık soğan  
1 adet iri soğan
3-4 adet domates
Bir avuç bamya /arzu edilirse)
6-7 adet mantar (arzu edilirse)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz







Güvecin altına biraz zeytinyağ koyun.  Üstüne soğanı halka halka kesip dizin. Diğer sebzeleri iri kuşbaşı doğrayın ve sırasıyla bir kat sebze, bir kat küp küp doğranmış domates olacak şekilde dizin. Her katı tuzlayın. Aralarına arpacık soğan ve sarımsakları yerleştirin. En üste halka kesilmiş domatesleri koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve bir tabak veya pişirme kağıdı ile üstünü kapatın. Güvecin kapağını örtün, 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika (fırına göre değişim gösterir) pişirin. Sebzelerin piştiğini kontrol edip fırından çıkarın. Kabında soğutup servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder