11 Haziran 2012 Pazartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİ


Malzemeler:

3 yumurta
2/3 cup toz şeker (yaklaşık 150 gr)
250 gr tereyağ
250 gr bitter çikolata
2 cup un 
1 cup beyaz çikolata






Fırını alt-üst turbo 180C ye ayarlayın. Kare kek kalıbınızın içini yağlı kağıt ile kaplayın. 

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip, içine bitter çikolatayı ilave ederek karıştırın. Sonra bu karışımı, çırpılmış yumurta ve şeker karışımına ilave ederek iyice yedirin. Daha sonra unu ve minik parçalara bölünmüş beyaz çikolatayı karışıma ilave edin. 180C önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. (Hatta bir gün kek kalıbının içinde bekletmenizde fayda var. Soğuduktan sonra kalıbı streç film ile kaplayın ki browninizin üzeri kurumasın.)

Çikolata iyice katılaştıktan sonra ister kareler halinde, isterseniz yandaki gibi tek lokmalık daha küçük kareler şeklinde keserek servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine biraz çikolata rendesi serpebilirsiniz.  ( Ben küçük küçük kesmeyi tercih ediyorum çünkü çok lezzetli olmasının yanında fazla miktarda yenince ağır gelebiliyor.)


Aydan diyor ki
Bu leziz browniyi ilk kez Mangerie, Bebek'te hayatımın iki vazgeçilmezi Nihan ve Ayşe ile birlikte tattık. Soğuk bir sonbahar gecesinde, Mangerie'nin harika boğaz manzaralı terasında, battaniyelerin altında  bardaktan boşanırcasına yağan yağmuru seyrederken, kahve yanında yediğimiz bu nefis browninin tadı damağımda kalmıştı. Daha sonra Mangerie'nin sahibi Elif Yalın'ın bu tarifine bir dergide rastlayınca çok mutlu oldum. O günden beri (çok kalorili olduğu için çok sık olmasa da) bu lezzeti özledikçe yapıyorum. Orjinal tarifinde şeker 1.5 cup diye verilmişti. Bize çok tatlı geldiği için onu 2/3 cup olarak değiştirdim.

1 cup= 1 nescafe fincanı  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder