12 Haziran 2012 Salı

ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEKLER


Malzemeler:

2 cup damla çikolata
2 çorba kaşığı fındık veya ayçiçek yağı
Taze çilek (yaprakları ile yıkanmış ve kurutulmuş)









Tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın. 

Çikolatayı benmari usulü eritin. İyice eridikten sonra yağı ilave edip iyice karıştırın. Çilekleri yaprak kısımlarından tutup yaklaşık 2/3'sini çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Çikolata iyice soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. 

Benmari: Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı, saplı derin bir kaba koyun ve ocakta kaynamakta olan su dolu tencerenin içine oturtun. Kaynayan suyun çikolata kabının içine girmeyecek miktarda olmasına dikkat edin. Arada karıştırarak iyice eritin. (IKEA'da benmari tenceresi de satılıyor. Yarım küre şeklinde ve saplı)


1 cup= 1 nescafe fincanı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder