Malzemeler:
2.5 litre günlük süt
1/2 lt su
2 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
1 fiske tuz
150 gr buğday nişastası (5 çorba kaşığı kadar)
2 çorba kaşığı pirinç unu (tepeleme)
1.5 çorba kaşığı un (tepeleme)
Muhallebinizi davetten bir gün önce hazır edin. Gül suyu ve pudra şekeri ile ikram edin.
Aydan diyor ki:
Karıştırırken topak olursa hiç heyecanlanmayın. El blenderi ile istediğiniz zaman muhallebinizi karıştırabilirsiniz. Hatta ben topak olmasa bile ocağı kapatmadan önce mutlaka blender ile pürüzsüz bir hale getiriyorum. Bu karıştırma işlemi sırasında muhallebi de ağdalı bir hal alıyor ve nefis oluyor:)
Karıştırıken dibi tumaya başlarsa ocağın altını iyice kısın ve dibi tutan yeri iyice kazıdıktan sonra ocağın altını tekrar açın.
Tepeleme: Ölçeği içine batırıp çıkardığınızda aldığı maksimum miktar. Ölçeğin üstünde küçük bir tepe görüntüsü oluşmalıdır.
Silme: Sadece ölçeğin içi kadar olan miktar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder