Malzemeler:
1 margarin veya 1 bardak fındık yağı
2 bardak şeker
2.5 bardak un
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 bardak süt (oda sıcaklığında)
100 gr kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak damla çikolata (arzu edilirse)
Fırını 170C alt+üst turboya ayarlayın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Eritilmiş margarini veya fındık yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Süt, vanilya ve kakaoyu da ekleyip iyice çırpın. Bu karışımdan bir bardak ayırın. Un, damla çikolata ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra, ayırdığınız karışımı üzerine dökün. (Daha ıslak bir kek isterseniz, keki fırından çıkardıktan sonra, önce oda sıcaklığındaki sütle biraz ıslatıp, daha sonra kakaolu karışımı dökebilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder