17 Haziran 2012 Pazar

FAVA

Malzemeler:

500 gr kuru bakla
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
7 su bardağı su




Baklayı tel süzgece koyup, iyice yıkayın. Süzüldükten sonra düdüklü tencereye koyup, tüm malzemeleri ilave edin. Düdüğü çıktıktan sonra, 15 dakika pişirip ocağı kapatın.Tencerenin buharı boşaldıktan sonra kapağını açın ve el blenderi ile tencere içindeyken hiç pütür kalmayacak şekilde iyice ezin. Servis tabağını soğuk su ile ıslatın ve favayı tabağa boşaltın. Soğuduktan sonra baklava dilimleri şeklinde kesip, dereotu ve limon ile süsleyin. Üzerine de biraz sızma zeytinyağı gezdirin.( Biz bazen favayı - fotoğraflardaki gibi- mini kek kalıplarına döküp, soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerini dereotu ve karamelize soğan ile süslüyoruz.)





Aydan diyor ki:


Karamelize soğan benim en sevdiğim lezzetlerden biridir. 2 tane irice soğanı yarım halka şeklinde doğrayın. Teflon tavada biraz zeytinyağ ve tuz ilave ederek rengi kahverengiye dönene ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

1 yorum: