17 Ocak 2013 Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler:

4 adet kemikli tavuk kalça 
2 defne yaprağı (arzuya bağlı)
7-8 tane karabiber
3-4 diş sarımsak
2 avuç dolusu ceviz
1 su bardağı tavuk suyu
kırmızı pul biber
galeta unu
tuz, karabiber




Kemikli tavuk kalçaları (baget değil bütün but) yıkayıp bir süzgece alın. Düdüklü tencereye biraz zeytinyağ koyun ve butların iki tarafını yağda hafif pişirin. Üzerine defne yaprağını, tane karabiberleri ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edin ve düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayın. Bu arada ceviz, tavuk suyu ve sarımsağı rondoda çekin.  Boza kıvamına gelene kadar galeta unu ilave ederek, rondoda çekmeye devam edin. Arzu ettiğiniz kadar tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Soğuyan tavuk butlarını didin ve hazırladığınız sosu tavuğun üzerine döküp iyice karıştırın. Tuz ve biberini kontrol edin. Eğer yeterli değil ise biraz daha ilave edin. Daha sonra çerkez tavuğunuzu servis tabağına alın. Bir tavada 1 çorba kaşığı kadar tereyağını iyice kızdırıp, ocağın altını kapatın. İçine 1 çay kaşığı kadar kırmızı pul biber ilave edin. Biberin rengi yağa geçince tavuğunuzun üzerinde gezdirin. Ceviz ve maydanoz ile süsleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder