24 Ocak 2013 Perşembe

KREP


Malzemeler:

1 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
tereyağı (tavayı yağlamak için)
tuz
                                                              










Yumurta, süt, un ve bir çimdik tuzu bir kaseye koyun ve el mikseri ile iyice çırpın. (Hiç topak kalmasın. Yoğun ama akışkan bir sıvı elde edeceksiniz.) Küçük boy teflon tavanızı iyice ısıtın ve tereyağlayın. (Küçük bir tereyağ parçasını tahta bir çatalın ucuna takın ve tavanın tabanını iyice yağlayın. Metal çatal tavanızı çizeceği için kullanmayın :) Hazırladığınız karışımdan, bir kepçeden biraz az alın ve ince bir tabaka halinde tavaya yayın. (Karışımı tavaya dökerken, diğer elinizle tavayı tutun ve karışımın tavanın tüm tabanına yayılması için sağa sola çevirerek yardımcı olun ve yapabildiğiniz kadar ince bir şekilde yaymaya çalışın.) Hamur önce tavaya yapışıyor gibi olsa da piştikçe tavadan ayrılacaktır. (Pişerken tahta bir spatula yardımı ile kenar kısımlarını hafifçe tavadan ayırın.) Altını pişirdikten sonra, çevirerek üst kısmını da pişirin. 


Aydan diyor ki:

- Ocağın ateşi orta harlı olmalı. Fakat tereyağını sürmeden önce tavayı ateşten alın aksi halde yağ hemen yanmaya başlayacaktır. Krep hamurunu tavaya yaydıktan sonra tekrar ateşin üzerine koyun.

- Bizim evimizde krep, genellikle kahvaltıda tercih edilir. Genellikle de Sinan bir gece önce ''Sabaha krep yapar mısın?'' diye sorar.  Sabah uyandığında krepler hazırdır. Bazılarımız peynirle, bazılarımız da bal veya reçelle yemeyi tercih ederiz. Çocuklar ise kakolu fındık ezmesi ile yemeye bayılırlar.

- Zaman zaman kahvaltıdan artan krepleri, içine kaşar peyniri rendesi ve dilim salam koyarak rulo şeklinde sarıyor ve 180 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyorum. Fırından çıkardıktan sonra ortadan ikiye bölüp, sıcak sıcak servis yapıyorum. 

- Bu tarifi Fatoş Yağcı'nın "Çaya Davet" adlı kitabından denedim ve başarılı olunca da hep bu tarifi kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder