20 Şubat 2012 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağ  (oda sıcaklığında)
½ cup beyaz toz şeker
½ cup esmer toz şeker
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 vanilya
1 çay kaşığı karbonat (biraz limon suyu ile köpürtülerek ilave edilecek)
1 cup damla çikolata
aldığı kadar un  (yaklaşık 3.5-4 cup kadar)







Fırını 190 dereceye ayarlayın, tepsilerinize pişirme kağıdını koyun. Yağı krem haline getirin.  Şekerleri ekleyin. Yine krem haline getirin. Yumurtaları tek tek ekleyin. Vanilyayı karıştırın. Un, karbonat ve damla çikolatayı ekleyin. Hamur eli bırakana kadar un ilave edin. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olmalı. (Kıtır olması için fazla yoğurmayın).  ½ saat buzdolabında bekletilirse daha kolay şekil verilebilir. Tepsiye önce pişirme kağıdını koyun (kağıdı tekrar yağlamaya gerek yok) ve üzerine şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin (Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor) ve önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin. Çabuk piştiği için arada kontrol edilmesinde fayda var.   Özellikle 2. tepsi daha çabuk pişiyor.

Not: Eğer elinizde cup ölçekleri yoksa nescafe fincanı kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder