20 Şubat 2012 Pazartesi

MEYVELİ CHEESECAKE


Taban Malzemesi:
1 paket kepekli bisküi (Eti Burçak Klasik)
75 gr tozşeker
60 gr tereyağ
Dolgu malzemesi:
750 gr labne peynir
150 gr toz şeker
3 yumurta
30 gr un
1 paket vanilya



-Fırını alt-üst turbo 140 dereceye ayarlayın. Kek kalıbınızın dibine pişirme kağıdı koyduktan sonra kalıbı yağlayın.
-Bisküviyi iyice ufalayın (Makinede çekilebilirsiniz. Taban malzemesine limon, portakal kabuğu, badem, fındık ve  nescafe de ilave edililirsiniz. Kakaolu bisküi de kullanabilirsiniz.)
-Toz şeker ve tereyağı ekleyerek yoğurun ve 20- 25 cm kalıbın dibine sıkıştırarak yerleştirin. (Kalıbın dibine yağlı kağıt koyup onu yağlarsanız, cheesecake’i kalıptan daha rahat çıkarırsınız.)
-Labne peyniri ve toz şekeri bir kapta iyice çırpın. (Biraz tadın. Ağzınıza çıtır çıtır şeker gelmesin)
-Yumurta, vanilya ve unu ekleyin. Karıştırın. (Fazla çırpmayın. Malzemeler karışana kadar)
- Hazırladığınız malzemeyi de kalıba bisküinin üzerine dökün. 140 derece ısıtılmış fırında 60- 70 dakika pişirin. (Fırından çıktıktan sonra hamurun kenarlarını bir bıçak yardımıyla kalıptan ayırın. Yapışık kalırsa orta kısmı çatlayabilir. Fırını kapattıktan sonra,  kapağını yarım açıp, cheesecake’i fırının içinde soğutun. Aksi halde birden sönebilir.)
- Bu işlemi bir gün önce yapıp, soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletmenizi öneririm. Kalıptan daha rahat çıkıyor ve daha lezzetli oluyor.
-Hazırladığınız meyve dilimlerini cheesecake’in üzerine düzenleyin. (Donmuş frambuaz ve böğürtleni de yarı yarıya cheesecake’in üzerine döşeyebilirsiniz. Taze meyve de kullanabilirsiniz. Suyu akmasın diye meyvelerin üzerine biraz jöle koyun. Fakat jöleyi fazla koymamaya dikkat edin). Ben bazen fotoğraftaki gibi kenarlarına çikolata sos sürüp üzerini file badem ile süslüyorum. 
-Servis yapmadan önce, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder