1 paket kepekli
bisküi (Eti Burçak Klasik)
75 gr tozşeker
60 gr tereyağ
Dolgu
malzemesi:
750 gr labne
peynir
150 gr toz şeker
3 yumurta
30 gr un
1 paket vanilya
-Fırını alt-üst turbo 140 dereceye ayarlayın. Kek kalıbınızın dibine pişirme kağıdı koyduktan sonra kalıbı yağlayın.
-Bisküviyi iyice ufalayın (Makinede çekilebilirsiniz. Taban malzemesine limon, portakal kabuğu, badem, fındık ve nescafe de ilave edililirsiniz. Kakaolu bisküi de kullanabilirsiniz.)
-Toz şeker ve
tereyağı ekleyerek yoğurun ve 20- 25 cm kalıbın dibine sıkıştırarak
yerleştirin. (Kalıbın dibine yağlı kağıt koyup onu yağlarsanız,
cheesecake’i kalıptan daha rahat çıkarırsınız.)
-Labne peyniri ve
toz şekeri bir kapta iyice çırpın. (Biraz tadın.
Ağzınıza çıtır çıtır şeker gelmesin)
-Yumurta, vanilya
ve unu ekleyin. Karıştırın. (Fazla çırpmayın.
Malzemeler karışana kadar)
- Hazırladığınız
malzemeyi de kalıba bisküinin üzerine dökün. 140 derece ısıtılmış fırında 60-
70 dakika pişirin. (Fırından çıktıktan sonra hamurun
kenarlarını bir bıçak yardımıyla kalıptan ayırın. Yapışık kalırsa orta kısmı
çatlayabilir. Fırını kapattıktan sonra,
kapağını yarım açıp, cheesecake’i fırının içinde soğutun. Aksi halde
birden sönebilir.)
- Bu işlemi bir gün önce yapıp,
soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletmenizi öneririm. Kalıptan daha
rahat çıkıyor ve daha lezzetli oluyor.
-Hazırladığınız
meyve dilimlerini cheesecake’in üzerine düzenleyin. (Donmuş
frambuaz ve böğürtleni de yarı yarıya cheesecake’in üzerine döşeyebilirsiniz.
Taze meyve de kullanabilirsiniz. Suyu akmasın diye meyvelerin üzerine biraz
jöle koyun. Fakat jöleyi fazla koymamaya dikkat edin). Ben bazen fotoğraftaki gibi kenarlarına çikolata sos sürüp üzerini file badem ile süslüyorum.
-Servis
yapmadan önce, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder