27 Şubat 2012 Pazartesi

KAKAOLU KEK


Malzemeler:
1 su bardağı fındık yağı  (veya oda sıcaklığında margarin)
2 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
½ su bardağı damla çikolata



Fırını alt-üst turbo 175C ye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayıp, unlayın.

Yağ ve şekeri çırpın.  Yumurtaları 2şer 2şer ilave edin.  Sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyin.  Un + kabartma tozunu koyun.  Hamurun ¾ ünü kalıba dökün. Kalan hamura kakao ve damla çikolata ekleyin. İyice çırpın. Karışımı da kek kalıbına, daha önce döktüğümüz hamurun ortasına gelecek şekilde dökün. Bir çatal yardımıyla  kakaolu karışımı diğeriyle karıştırın. (Fazla karıştırırsanız tamamı kakaolu olur.)

Aydan diyor ki:

* Eğer margarin kullanacaksanız önce yumurta ve şekeri çırpın sonra yağı ilave edin.
* Bu kek babaannemizin gençliğinde çocukları için yaptığı keklerden en sevileni. Bizim çocuklar da bu keki o kadar çok sevdiler ki evimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri oldu.
*
*

*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder