250 gr. bitter
çikolata
125 gr toz şeker
250 gr. tereyağ
65 gr un
5 adet yumurta
5 adet yumurta
sarısı
- Fırını alt-üst turbo 200 dereceye ayarlayın. Kek kalıplarını yağlayıp, unlayın.
- Tereyağını ocakta kaynatın.
- İçine çikolatayı
doğrayın ve karıştırın.
- Ayrı bir yerde
yumurta, yumurta sarısı, toz şeker ve unu karıştırın, tereyağlı çikolatalı karışımı üzerine dökün.
- Isıya dayanıklı
tek kişilik kaplara (Kapları iyice yağlayıp, ince bir tabaka un serpmeyi unutmayın) bu karışımı koyun. (Kapları ağzına kadar değil, bir parmak aşağısına kadar doldurun) ve dolapta 1-2 saat bekletin.
- Sonrasında
200 derece fırında 10 dakika pişirin ve fırından çıkarın.
- Ilındıktan sonra ters çevirin ve arzu ederseniz dondurma ya da resimdeki gibi frambuaz sos ile servis yapın.
Frambuaz Sos:
200 gr frambuaz
2 tepeleme çorba
kaşığı pudra şekeri.
Frambuaz ve pudra şekerini mutfak robotunda
püre haline getirin. Servis tabaklarına önce frambuaz sosu, üzerine de sufleyi ters çevirerek koyun. Krem şanti, frambuaz ve nane yaprağı ile süsleyin. (Kekleri bir gün önceden de pişirebilirsiniz. O zaman servisten önce içinin tekrar akışkan hale gelmesi için 10-15 saniye kadar mikrodalga fırında ısıtın)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder