26 Şubat 2012 Pazar

ELMALI KURABİYE


Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi:  3 kırmızı elma, 1 çay kaşığı tarçın, 4 çorba kaşığı şeker, 1 avuç iri kıyılmış ceviz





Fırını alt-üst turbo 170 dereceye ayarlayın. Tepsilerinizi pişirme kağıdı ile kaplayın.

Margarin, şeker, yoğurt, kabartma tozunu karıştırın. Unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceksiniz.

Elma kabuklarını soyun ve büyük delikli rendeden geçirin. Elma ve şekeri pembeleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.  Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve ceviz koyun. Soğumaya bırakın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın (Toplamda 15 adet hamur parçanız olacak.) (Hem hamuru, hem de elmalı içi, kurabiyeleri hazırlamaya başlamadan 15’e bölerseniz, daha eşit bir paylaşım yapmış olursunuz.) Hamuru avuç içinizde bastırarak açın, yarısına elmalı içi koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını bastırın.  Fırında (Alt-üst turbo 170 C) pembeleşinceye kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Fırından çıkar çıkmaz ortadan çapraz bir şekilde ikiye bölün ve üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Aydan diyor ki:

Bu tarif Suna’mızın tarifidir. Suna yıllarca bizimle birlikte olmuş, çocuklarımızı büyütmüş, yaşlılarımıza  emek vermiş, güzel yemekleriyle bizi şımartmıştır.  Hem ben, hem de çocuklar için çok değerlidir ve hayatımızda çok ayrı bir yeri vardır. Çocuklar bu mis kokan elmalı kurabiyeleri ilk onun güzel ellerinden tattı ve bu lezzet ailemizin vazgeçilmezi oldu.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder