* Kek
yapmaya başlamadan önce ilk iş fırını hazırlamanızdır. Çünkü kekin iyi
kabarması için, hemen fırına atılması gerekir.
* Keki fırına attıktan en az
30 dakika fırının kapağını hiç açmayın ve keke dokunmayın.
* Bazı
tariflerde unun elenmesi gerektiği söylenir. Unu elemeye hiç gerek yok. Boşuna
vakit kaybetmeyin.
*Kek
kalıbını yağladıktan sonra bir de unlarsanız kek kalıptan daha rahat çıkar.
Unlama işlemini yaptıktan sonra (kalıbın her yerinin unlandığından emin
olun) içindeki fazla unu kalıbı ters çevirerek iyice silkeleyin.
* Kekin
piştiğini anlamak için bir küçük bıçağı kekin içine batırın üzerine hamur
yapışmıyorsa pişmiş demektir. (Eğer kekin üstü ıslak gözüküyorsa hiç dokunmayın.)
* Eğer
kekin üstü yeterince kızarmış ama içi pişmemişse, ısıyı 150C’ye düşürün. Biraz daha pişirin.
* Keki
fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir mutfak bezi örtün ve en az 30
dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz.
* Bütün keklerde lazım olacak bir
malzemeyi evinizde bulundurmanızı öneririm. Plastik uçlu spatula. Keki
kalıba koyarken sıyırmak için çok işe yarar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder