25 Şubat 2012 Cumartesi

KEK İÇİN PÜF NOKTALARI

* Bütün keklerde alt-üst turbo 175 C en uygun pişirme ısısıdır.
* Kek yapmaya başlamadan önce ilk iş fırını hazırlamanızdır. Çünkü kekin iyi kabarması için, hemen fırına atılması gerekir.
* Keki fırına attıktan en az 30 dakika fırının kapağını hiç açmayın ve keke dokunmayın.
* Bazı tariflerde unun elenmesi gerektiği söylenir. Unu elemeye hiç gerek yok. Boşuna vakit kaybetmeyin.
*Kek kalıbını yağladıktan sonra bir de unlarsanız kek kalıptan daha rahat çıkar. Unlama işlemini yaptıktan sonra (kalıbın her yerinin unlandığından emin olun) içindeki fazla unu kalıbı ters çevirerek iyice silkeleyin.
* Kekin piştiğini anlamak için bir küçük bıçağı kekin içine batırın üzerine hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir. (Eğer kekin üstü ıslak gözüküyorsa hiç dokunmayın.)
* Eğer kekin üstü yeterince kızarmış ama içi pişmemişse, ısıyı 150C’ye düşürün. Biraz daha pişirin.  
* Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir mutfak bezi örtün ve en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz. 
* Bütün keklerde lazım olacak bir malzemeyi evinizde bulundurmanızı öneririm.  Plastik uçlu spatula. Keki kalıba koyarken sıyırmak için çok işe yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder