Malzemeler:
1 fincan fındık yağı ya da eritilmiş margarin (nescafe fincanı)
1 fincan fındık yağı ya da eritilmiş margarin (nescafe fincanı)
2 fincan toz
şeker
4 yumurta (oda
sıcaklığında)
1 fincan yoğurt
4 fincan un
(silme)
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 fincan damla
çikolata
½ kilo vişne
(veya 1 kutu donmuş vişne)
Arzu edilirse
limon rendesi (Ben çocuklar sevmediği için koymuyorum.)
Kek kalıbını
yağlayın ve unlayın. Fırını alt-üst turbo konumunda 175 C’ye ayarlayın.Yağı
eritin. Şekeri ilave edin. İyice çırpın. Yumurtaların önce ikisini ekleyip
çırpın ve daha sonra diğer ikisini ekleyin. Yoğurdu ilave edin. Çırpmaya devam
edin. Vanilyayı ekleyin. 2 bardak un + kabartma tozunu koyun. İyice çırpın. Kalan 2
bardak un + damla çikolatayı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra vişneleri de ekleyip kek kalıbına
dökün. (Her dilime eşit miktarda vişne
dağılmasını isterseniz; kek karışımının yarısını kalıba dökün. Vişnelerin yarısını
sıralayın ve parmağınızın ucuyla vişneleri hamurun içine batırın. Kalan kek
karışımını dökün. Kalan vişneleri de aynı şekilde sıralayın ve vişneleri elinizle
hamurun içine batırın. Spatula yardımıyla hamurun vişnelerin üzerini
kapatmasını sağlayın ki üstteki vişneler çok pişmesin.) 40 – 45 dakika pişirin.
Aydan diyor ki:
* Eğer donmuş vişne
kullanıyorsanız; vişneleri 2-3 saat önceden tel süzgece koyun. Taze vişne
kullanıyorsanız; kek yapmaya başlamadan önce vişnelerin çekirdeklerini
çıkartın. Vişneleri keke ilave etmeden önce çok sulanmasını engellemek için
unlayın. (Yani küçük bir tepsiye unu koyun ve vişneleri
içinde yuvarlayın.)
* Vişne yerine kuru üzüm de koyabilirsiniz. (O zaman çikolata koymayın.)
* Bu kek, evimizin en favori keki olup, çok ama çok sevdiğimiz Nebahat ablamızın tarifidir. Kış aylarını Almanya'da geçiren Nebahat ablamız ile yazları Büyükada'da birlikte olurduk. Ne zaman bu keki pişirse, kokusu bizim eve kadar gelir ve çocuklar için kek pişirdiğini anlardık. Sadece çocuklar değil, biz büyükler de heyecanla kekin gelmesini beklerdik. Şimdi de haftada en az bir kez bu nefis kekin kokusu evimizi doldurmaktadır.
* Bu kek, evimizin en favori keki olup, çok ama çok sevdiğimiz Nebahat ablamızın tarifidir. Kış aylarını Almanya'da geçiren Nebahat ablamız ile yazları Büyükada'da birlikte olurduk. Ne zaman bu keki pişirse, kokusu bizim eve kadar gelir ve çocuklar için kek pişirdiğini anlardık. Sadece çocuklar değil, biz büyükler de heyecanla kekin gelmesini beklerdik. Şimdi de haftada en az bir kez bu nefis kekin kokusu evimizi doldurmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder