19 Haziran 2021 Cumartesi

KIYMALI MAKARNA


 Malzemeler:

1/2 paket makarna
250 gr dana kıyma (tercihen döş)
2 adet soğan 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
3-4 çorba kaşığı (dolu dolu) domates püresi
1 tatlı kaşığı tereyağı (dolu dolu)
7-8 dal maydanoz
1 su bardağı makarna suyu
tuz, karabiber












Haşlama suyunu tencereye koyun, tuz ilave edin ve kapağını kapatın. Su kaynayınca makarnaları tencereye atın ve tekrar kapağını kapatın (Burada önemli olan makarnaları attıktan sonra suyun hızla kaynaması ki makarnalar yapışmasın. O yüzden kapağı kapatmak önemli. Makarna suyuna yağ koymaya gerek yok.) Su kaynayınca kapağını açın ve arada karıştırarak makarnaları haşlayın.

Tavaya dana döşü koyun ve her tarafı mühürlenene kadar (kıymanın pembe tarafı kalmayacak şekilde- çok da kavurmayın eti kurutursunuz) pişirin ve küp şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin.  (Soğanın kıymaya olan oranı fazla gelebilir ama asıl lezzeti verecek olan şey bu soğandır). Soğanlar şeffaflaşınca domates püresi, tuz ve karabiberi ilave edin.  Eğer mevsimi ise domates de kullanabilirsiniz. O zaman biraz daha fazla pişirmelisiniz. Domates de pişince tereyağını ekleyin (Şimdiye kadar sadece kıymanın yağı ile kavurduk), maydonozu ince ince doğrayın. Kıymanın bir kısmını ayrı bir kaba ayırın.  Makarnayı sudan alıp hemen kıymalı harcın üzerine koyun. (Makarnayı sakın soğuk su ile yıkamayın.  Bu işlem makarnanın büzüşmesine ve lezzeti içine alamamasına sebep olur) Üzerine bir bardak makarna suyu ilave edin. (Cıvık gibi gözükebilir ama aslında hem uzun süre sıcak kalmasını ve o suyu yavaş yavaş çekerek iyice lezzetlenmesini sağlayacaktır.) Makarna iyice suyunu çekince servis tabağına alın, ayırdığınız kıymayı üzerine koyun ve maydanoz ile süsleyin.                                                                                            


Aydan diyor ki:

Bu tarif sevgili Refika Birgül'ün tarifidir. Makarna pişirmenin püf noktalarını vermesi bakımından önemlidir ve sonuç muhteşemdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder