8 Haziran 2021 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


 


Malzemeler:
5 adet enginar
1 adet büyük soğan 
1/2 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker (arzuya bağlı)
1 su bardağı sıcak su












Soğanı piyazlık doğrayın ve düdüklü tencerenizin altına yerleştirin. Üzerine yıkayıp, limonla ovduğunuz enginarları soğanların üzerine ters (çukur kısmı soğanların üzerine gelecek şekilde) kapatın. Üzerine tuz, şeker, zeytinyağı ve suyu ilave edin. Üstünü yağlı kağıt ile kapatın. Düdüklü tencerede sebze ayarında (tek çizgi) 3 dakika pişirin. Her düdüklüde pişme süresi farklılık gösterir. Deneyerek tam süreyi bulacaksınız. Tencerede soğutup, servis tabağına alın. Üzerine bol dereotu ilave edin. 

Nihan diyor ki: 

Eğer piştikten sonra suyu fazla olursa, enginarları tencereden alın ve tencereyi tekrar ateşe koyun ve fazla suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin. Daha sonra o suyu enginarların üzerine gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder