8 Haziran 2021 Salı

NAR EKŞİLİ SEMİZOTU


 Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 diş sarımsak
1 adet domates
2 çorba kaşığı nar ekşisi 
2 çorba kaşığı limon
tuz















Semizotunu ayıklayıp, yıkayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını tencereye alıp, pembeleşinceye kadar pişirin. Küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin, 1-2 dakika daha pişirin. Daha sonra doğradığınız semizotunu ilave edin, soğanlı harçla iyice karıştırın. Limonu ve sonrasında pirinci ilave edin. Tencerenin kapağı ısınana kadar harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin. Pirinçler yumuşayınca altını kapatın. Servis tabağına alın, üzerine nar ekşisi gezdirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder