19 Haziran 2021 Cumartesi

PERİŞAN KURABİYE


Malzemeler:

250 gr tereyağı
4 cup un (Dut kurusu kullanırsanız 3 cup un yeterli olur)
1 cup şeker (veya ince çekilmiş dut kurusu)
3 yumurta 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi (arzuya bağlı)
1 cup kuru üzüm
1 cup ceviz veya fındık

1 cup = 1 su bardağı







Tereyağı, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini mikser ile karıştırın. Yumurtaları ilave edin ve tekrar mikser ile karıştırın. Ufalanmış ceviz ve üzümü ilave edin ve elinizle karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin, hamur toplanıncaya kadar elinizle yoğurun. Ceviz büyüklüğünde düzensiz porsiyonları yağlı kağıt kapladığınız fırın tepsisine dizin ve 160 derecede üstleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra uzun süre kavanozda saklayabilirsiniz.  


Aydan diyor ki:

Bu tarif Etiler'deki çok özel kafelerden biri olan ve kapandığında gerçekten çok üzüldüğüm Quattro Cafe'nin sahibi çok sevgili arkadaşım Figen'e aittir. O bu ölçülerle 14 adet büyük kurabiye çıkarırdı. Ben kurabiyeleri daha küçük boyda yapıyorum ve yaklaşık iki katı kurabiye çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder