19 Haziran 2021 Cumartesi

KİLİS USULÜ TEPSİ KÖFTESİ

Malzemeler:

500 gr dana kıyma
1 orta boy soğan
1 orta boy domates 
1 kapya biber
1 köy biberi
1 diş sarımsak
6-7 dal maydanoz
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik ve kırmızı pul biber
1 çay kaşığı sumak (arzuya bağlı)
tuz, karabiber

Sosu için:
2 büyük domates
2 tatlı kaşığı tereyağı 
1 diş sarımsak
 tuz





Rondoda soğan, sarımsak, biberler, domates ve maydanozu fazla ezmeden çekin. Bütün malzemeleri, baharatlar dahil kıyma ile iyice karıştırın.  Zeytinyağ ile yağladığınız fırın kabınıza ince bir şekilde yayın.

Sosu için domatesleri rondoda püre haline getirin. Küçük bir tencerede sarımsak, tereyağı ve tuz ilave ederek 5 dakika pişirin.

Sosu etin üzerine dökün, sivri biber ve domates ile süsleyip, 200 derece turbo fırında 25-30 dakika pişirin. Fırına atmadan önce ıslattığınız pişirme kağıdı ile üzerini örtün. Son 5 dakika üzerinin kızarması için kağıdı kaldırın.


Nihan diyor ki:

Et fırında önce su bırakacak, sonra suyunu çekip domates sos ve yağı ile kalacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder